Recepti

Najbolj klasična osvežilna pijača poletja je gotovo gin tonik. Z našimi gini si lahko pripravite tri odlične kombinacije. Slajši gin tonik s poudarkom arome vrtnice Gineral® gin tonic Rose, igriv gin tonik z magično zgodbo spreminjajoče barve Gineral® gin tonic Blue Purple ter klasični, zelo resen in osvežilen Gineral® gin tonic Classic. Kontrast poletju pa je zima in vonj po cimetu  in klinčkih. Ljubitelji toplih napitkov lahko uživate v Gineral® toplem ginu.

Gineral mešanje receptov

Tako kot radi izbiramo lokalne sestavine za našo proizvodnjo, pa tudi radi eksperimentiramo pri mešanju cocktailov v kombinaciji z lokalnimi vinarji. Skupaj s Kletjo Krško smo razvili dva izjemna cocktaila, ki jih enostavno morate poskusiti. To sta Sauvigin in Hugo.   

Nekateri obožujete močne cocktaile, medtem ko drugi prisegate na tiste, kjer se alkohol skoraj ne zazna. Takšno nasprotje sta si Gineral® Negroni, za katerega se večkrat pošalimo, da je samo za »prave moške« in Gineral® Collins, ki predstavlja sadno in sladko doživetje.

V naših receptih pa nismo pozabili niti na tiste, ki obožujete kavo. Takšnih je, glede na statistiko uvoza kave v Slovenijo, najbrž kar veliko in samo za vas je nastal edinstven Gineral®  Coffee Martini.

Gineral® gin tonic Rose

0,3 dcl Gineral® gin Classic
1,25 dcl Fentimans Rose Limonade
led
suhi cvet vrtnice za dekoracijo
lupinica pomaranče za parfum

Hihgball kozarec napolnimo z ledom in prelijemo z ginom Gineral® gin Classic ter tonikom Fentimans Rose Limonade. Rob kozarca odišavimo z lupinico pomaranče. Dekoriramo s suhim cvetom vrtnice.

Gineral® gin tonic Blue Purple

0,3 dcl Gineral® gin Blue Purple
1,25 dcl Fentimans Indian Tonic
led
3 borovnice in pol jagode za dekoracijo  

Hihgball kozarec napolnimo z ledom in prelijemo z ginom Gineral® gin Purple Blue ter na vrh ledu dodamo borovnice in pol jagode. Nato počasi prelijemo s tonikom Fentimans Indian in opazujemo magični preobrat v barvah.

Gineral® gin tonic Classic

0,3 dcl Gineral® gin Classic
1,25 dcl Fentimans Indian Tonic
led
rezina limete in 5 brinovih jagod za dekoracijo  

Hihgball kozarec napolnimo z ledom in prelijemo z ginom Gineral® gin Classic in tonikom Fentimens Indian Tonic. Dekoriramo z rezino limete in brinovimi jagodami.  

Gineral® topli gin

Enota gina Gineral® gin Classic
Tri enote motnega jabolčnega soka Gineral®
¼ enote sveže stisnjenega soka pomaranče
nekaj klinčkov in cimetova palčka

Vse sestavine zmešaj v loncu in pogrej do vretja. Odstavi in pusti počivati 10 min. Postrezi precejeno, da začimbe ne pustijo preagresivne arome.

Cocktail Sauvigin

0,3 dcl Gineral® gin Classic
1,2 dcl Turn Sauvignon
0,15 dcl sladkornega sirupa
12 listov mete
½ sveže stisnjene limone
led

10 metinih listov in sladkorni sirup pretlačimo v shakerju. Dodamo gin Gineral® gin Classic, vino Turn Sauvignon, led in vsebino dobro pretresemo. Precedimo v highball kozarec in dodamo limonin sok ter 2 lista mete za dekoracijo.

Gineral® Negroni

0,25 dcl Gineral® gin Classic
0,25 dcl Vermut Rosso
0,25 dcl Campari
olupek pomaranče za dekoracijo
led

Vse tri sestavine premešamo z barsko žlico v dobro ohlajenem kozarcu z ledom. Vsebino precedimo v tumbler kozarec z ledom. Dodamo olupek pomaranče za dekoracijo.

Gineral® Coffee Martini

0,5 dcl instant kave (npr. Barcaffe)
0,4 dcl Gineral® gin Classic
0,1 dcl sladkornega sirupa
3 cela kavna zrna za dekoracijo
led

Kavo, gin in sladkorni sirup prelijemo na led v shakerju. Močno pretresemo za 12 sekund, da se začne led lomiti. To bo ustvarilo lepo peno na vrhu. Vsebino precedimo v martini kozarec in dekoriramo s celimi kavnimi zrni.

Gineral® Collins

0,4 dcl Gineral® gin Classic
0,6 dcl motnega jabolčnega soka Gineral®
0,2 dcl limoninega soka
0,2 dcl bezgovega sirupa
soda
rezina jabolke ali limete za dekoracijo
led

Sestavine prelijemo v highball kozarec z ledom. Do vrha dopolnimo s sodo. Dekoriramo z rezino jabolke ali limete.

Gineral® Hugo

0,3 dcl Gineral® gin Classic
0,1 dcl bezgovega sirupa
nekaj listov mete
Bela penina TURN Emotion
led

Na led v shaker prelijemo gin in bezgov sirup ter dodamo nekaj listov mete. Dobro premešamo in precedimo v fluto ali vinski kozarec, ki ga napolnimo do polovice, drugo polovico pa dopolnimo s penino. Dekoriramo z listi mete.

Košarica
sl_SISLO